Blättern nach links
Villa in Potsdam
Wilhelmshorst | 2015
This spacious private residence is located on a small clearing on the backside of the elongated estate in Wilhelmshorst near Potsdam. The quiet location and a big stock of preserved trees define the surrounding of the place. The flat roof and spatially pleasant terrace on the upper floor accentuate the outer appearance of the two-story building. The context of the surrounded buildings continues to appear on the structure of the villa including red brick as well as silver elements on the upper floor. Even to the ground, the massive base has been covered with red brick and on the south side his facade is covered with wide glass panes. The upper floor is storey-high glazed and offers the residents an unrestricted view of the forest and the garden with its old and new stock of trees. The overlapping of both floors lies only by 70 m2.

Client: private

- German Design Award 2017 | Winner: Architecture 
- DAM Preis für Architektur 2017 | Nominierung 
- Iconic Awards 2016 | Winner: Domestic Architecture 
- geplant + ausgeführt 2016 - GHM | Auszeichnung
Blättern nach rechts